(*) שדה חובה
הבהרות ופירושים
חלופה א: סגירת המפלגה
הפסקת קיומה של המפלגה כאורגן פוליטי, פירוק מוסדותיה, כינוס נכסים ומחיקתה מרשם המפלגות. תאפשר לכל חבר.ה לבחור את המשך דרכם הפוליטי באופן עצמאי ולא מחייב.
משמעות חלופה: סיום דרכה ההיסטורית של תנועת העבודה הישראלית.
חלופה ב: ריצה עצמאית
המפלגה תמשיך להתקיים ולהתמודד באופן עצמאי וללא כל חבירה לגופים פוליטיים אחרים (חברי.ות מרצ יוכלו להתפקד ביחד או עצמאית), חידוש המוסדות, בחירת יושב.ת ראש, מזכ"ל וסניפים תדון בוועידה ה-11 וכאשר תיבחר (סקרים עדכניים, מעניקים למפלגה כ-2.2% תמיכה שהם פחות מאחוז החסימה). תוספת: קיימת יוזמה מול נציגי מרצ לצרף מספר משמעותי של חברי.ות שיתפקדו ישירות למפלגת העבודה (כחלופה ליוזמת הגוש).
משמעות חלופה: כי מה שהיה, זה מה שיהיה ולמרות מצבה בסקרים והעדר דמוקרטיה מפלגתית ותפקוד המוסדות.
חלופה ג': מיזוג מלא עם מרצ
מיזוג מלא של מפלגת העבודה עם מפלגת מרצ (כולל החובות והנכסים), ביטול המוסדות, החוקה, המצע ובניית גוף פוליטי חדש ללא התחייבות לקיום מוסדות, דמוקרטיה מפלגתית, מי יהיה יו"ר המפלגה, קיום סניפים וכו'.
משמעות חלופה: מחיקה מעשית של מפלגת העבודה ויצירת מפלגה בקצה השמאלי של המפה הפוליטית, אך תוך הבטחה לייצוג השמאל הישראלי בכנסת.
חלופה ד': גוש שמאל-מרכז ציוני
הקמת גוש שמאל-ציוני רחב הכולל את מפלגת העבודה, מרצ, זרמים עצמאיים ואולי חלקים מחוסן לישראל (גנץ), ישעתיד ושחקנים אחרים (עצמאיים כיאיר גולן, בוגי יעלון וכו') בזירה הפוליטית מהמרכז-שמאל. מדובר על ריצה טכנית משותפת בלבד, ומתוך שמירה על עצמאות המפלגה כסיעה וברקע תהליך חידוש מוסדותיה הדמוקרטיים (ועידה, לשכה, יור, מזכל) וכן החוקה ודיונים רעיוניים על דרכה בעתיד (סקרים עדכניים, מעניקים לגוש כזה 8-9 מנדטים וללא חשיבות לעומד.ת בראש).
משמעות חלופה: לאפשר למפלגה שרידות ואוויר לנשימה להחליט על דרכה מעבר לבחירות הקרובות.
* נוסח החלופות אינו סופי וכפוף לשינויים, הסקר הנו יוזמה פרטית שאינה מחייבת את מטה המפלגה ויסתיים בתאריך 30.11.23 ותוצאותיו יתפרסמו באתר.