תיקוני חוגת מפלגת העבודה הישראלית בנושאים הבאים: נציגי המפלגה במוסדות הלאומיים, בחירת מזכיר המחוז, הבחירות לרשויות המקומיות
(להצבעה במושב הוועידה ה-11, ביום שישי 4.7.25.
1. סעיפים 153-162 לחוקה - בטלים.
2. בחירת הצירים וסגני הצירים מטעם המפלגה לקונגרס הציוני העולמי (בפרק זה – הקונגרס) תיעשה בהתאם להחלטת הנהלת המפלגה.
3. בעלי התפקידים בהסתדרות הציונית העולמית ובמוסדות הלאומיים יבחרו על ידי אלה:
1. הנהלת המפלגה;
2. צירי וסגני צירי הסיעה מטעם המפלגה בקונגרס מהארץ ומהתפוצות (בפרק זה – נבחרי הקונגרס).
4. לעניין פרק זה הנהלת המפלגה תקבע אם נבחר הקונגרס היוצא יהיה חלק מהגוף הבוחר כאמור בסעיפים 162 א ו 162- ב בשים לב לאופן התנהלותו בקונגרס היוצא ולמידת פועלו בהתאם לעמדות המפלגה כפי שתקבע ההנהלה.
5. הנהלת המפלגה תהיה רשאית בכל עת להחליט בעניין צירוף בריתות לסיעה בקונגרס מטעם המפלגה.
6. לא תשא ברית ציונית או סיעה בקונגרס את שם המפלגה, את שם סיעתה בכנסת, את שם רשימתה בבחירות לכנסת או שם אחר המזוהה עימה.
7. נבחר הקונגרס, או בעל תפקיד במוסדות הלאומיים שנבחר על פי החלטת המפלגה יפעל בהתאם לעמדת הנהלת המפלגה. הפר חבר או בעל תפקיד את החלטת ההנהלה, זו תהיה רשאית להוציאו מהמפלגה בהתאם להוראות חוקה זו.
8. הנהלת המפלגה תהיה רשאית להורות לנציגי הסיעה או הבריתות או לנבחרי הקונגרס מטעמה להתקשר בשיתופי פעולה, לרבות איחודים עם בריתות, סיעות או גופים ציוניים בקונגרס או בבחירות לקונגרס לצורך קידום מטרות המפלגה, ולקבוע את תנאיהם.
9. בעלי התפקידים בהסתדרות הציונית העולמית ובמוסדות הלאומיים האחרים מטעם המפלגה יפעלו בהתאם להנחיות הנהלת המפלגה.
אנו בעיצומה של מערכות בחירות לצירי הקונגרס הציוני העולמי ברחבי העולם. כמו כן המפלגות הציניות בכנסת בקרוב תבחרנה את נציגיהן לקונגרס הציוני העולמי. מטרת תיקון זה הינה לקבוע כללים לבחירתם של צירי הקונגרס הציוני העולמי מטעם המפלגה. זאת, מתוך רצון להטמיע הסכמים עליהם חתמה המפלגה וכן כדי לעגן שיתוף פעולה מוצלח לאורך תקופת הכהונה של הקונגרס הציוני העולמי. לצד עיגון אופן הבחירה של צירי הקונגרס הציוני העולמי, הגוף הבוחר יקבע את בעלי התפקידים המוסדות הלאומיים.
התפקידים ייקבעו בהתאם למשא ומתן שנערך בין נציגי הסיעות השונות בקונגרס הציוני העולמי. בין תפקידים אלה ניתן למנות: תפקידים בכירים בהסתדרות הציונית העולמית, הקרן הקיימת לישראל, הסוכנות היהודית לארץ ישראל, קרן היסוד ועוד.
לא אושר - יבוא להצבעה חוזרת לאחר תיקונים
1. בחוקת מפלגת העבודה הישראלית להלן: החוקה סעיף 118 בטל. לאחריו יבוא:
118א. חברי המפלגה מטעם המחוז יבחרו את מזכיר המחוז "בהתאם למועד אותו תקבע הנהלת המפלגה. הנהלת המפלגה רשאית לקבוע כי לצד מזכיר המחוז יבחר גם יושב ראש המחוז. ככל שנקבע כי ייבחר גם יושב ראש למחוז מסוים מטעם המפלגה תקבע הנהלת המפלגה את סמכויותיו.
בהתאם לחוקת המפלגה בנוסחה הנוכחי מזכיר המחוז ויושב ראש המחוז נבחרים על ידי מועצת המחוז אשר מורכבת מנציגי הסניפים. בהתאם לתיקון המוצע מזכיר המחוז ויושב ראש המחוז יבחרו בבחירה ישירה על ידי כלל החברים המשתייכים למחוז.
1.בחוקת , מפלגת העבודה הישראלית להלן: החוקה סעיפים 195, 196, 197,198, 199 – בטלים
לאחר סעיף 195 א יבוא:
"195 א (א). תוקם ועדה מפלגתית לענייני הבחירות לרשויות מקומיות לצורך ניהול הבחירות וקביעת מועמדי מפלגת העבודה בבחירות לרשויות המקומיות. (בסעיף זה "הוועדה" ו-"הבחירות" לפי העניין); בין יתר תפקידיה הוועדה מוסמכת לקבוע באילו רשויות המקומיות יתמודדו מועמדים או רשימות מטעם המפלגה או
בתמיכתה, וכן את מועמדי המפלגה בבחירות.
(ב) הרכב הוועדה יובא לאישור ועידת המפלגה; חילופי גברי בהרכב הוועדה יעשו באישור הוועדה."
הבחירות לרשויות המקומיות מתקיימות מידי חמש שנים. מראשית ימיה פעלה המפלגה בבחירות לרשויות המקומיות ומטעמה פעלו ראשי ערים רבים ומאות חברי מועצות בעיריות ובמועצות המקומיות והאזוריות. הוועדה המוניציפלית, בתוקף תפקידה אחראית לאשר הוראות הנוגעות לתמיכת המפלגה במועמדים השונים, אופן מתן התמיכה והיקפה ודרך ההתקשרות עם המועמדים השונים. הודעות המפלגה ביחס לתמיכתה במועמדים השונים יפורסמו כנדרש.
להורדה כקובץ PDF או קישור למקור באתר המפלגה