אני קורא לכם להצטרף אלי ולהוביל שינוי

Thank you for rating this article.
רואה בשמירה על המרחב הכפרי שליחות לאומית שהיא זכות.
ערבות הדדית ואחריות אישית להצלת המשקים החקלאים המשפחתיים הם נר לרגלי.
השיסוי, הפילוג וההשפלה שעברנו כחקלאים וכבני אדם בשנה האחרונה לא מתקבלים על הדעת. שר החקלאות ושר האוצר שיסו בנו את הציבור, מנעו מאתנו תקציבים, גזלו את הפנסיות של ההורים שלנו ואת העתיד הכלכלי של הדור הבא. משקים נסגרים, שטחים חקלאיים מתייבשים והדור הצעיר כבר לא רוצה להישאר ביישובים כי אין באמת בשביל מה. ההרגשה היא שאין עתיד ושהכל כבוי.
לכן חשוב לי להאיר ולהעיר את ההתיישבות מחדש. להפוך את הייאוש לתקווה ובמקום השפלה להרגיש גאוה. אנחנו ציבור יצרני, תורם, משרת ולא אתבייש לומר: מלח הארץ.

ברוך לגזיאל

החלטתי להתמודד לפריימריז במפלגת העבודה במחוז המושבים. כבר שנים שאין לנו אבא ואמא במפלגה ואין מי שייצג את החקלאים, ההתיישבות והפריפריה החברתית.

החלטתי להפסיק להתגעגע לעבר, לקום ולעשות. מפלגת העבודה הייתה וצריכה להיות בית אחד גדול של כולנו: חקלאי ישראל מהמושבים, הקיבוצים וכל המרחב הכפרי.
אני קורא לכם להצטרף אלי ולהוביל שינוי. להחזיר את מעמדנו למקום שהוא שייך אליו באמת. מבטיח לעשות ככל יכולתי לייצג אתכם נאמנה ולעלות את הפריפריה החקלאית על סדר יומה של הממשלה. לייצג את המושבים, הקיבוצים ואת חברינו ביישובים הקהילתיים.
"העבודה הראשונה העומדת עתה לפני האנושות היא עבודה של חינוך עצמי חינוך מתוך עצם החיים מתוך עצם עבודת החיים חינוך בחיים של יצירה על ידי חיים של יצירה .... יסוד החינוך הזה איננו הכרת הזכות כי אם הכרת האחריות ... האחריות והיצירה הן מותר האדמה מיתר בעלי החיים. ליצור ודע רק האדם ורק האדם יודע את טעם היצירה את שמחת היצירה ואת אורה העליון. וכן רק האדם המכיר והמשיג את איחודו המוחלט עם החיים והעולם מכיר ומשיג את אחריותו לכל החיים והעולם ... עצם רגש האחריות ... מעמידה את החיים האנושיים על יסוד של יצירה ושל חירות עליונה"
א.ד. גורדון, האדם והטבע עמוד 313-314

הרשמה לעדכונים

יצחק רבין

התחברות

לפרסום מאמרים

אחד במאי