גשר פורשת מאיחוד המפלגות

Thank you for rating this article.

ח"כ אורלי לוי-אבוקסיס, יו"ר מפלגת גשר, הודיעה על פרישת מפלגתה מאיחוד המפלגות העבודה-גשר-מרצ.

"אינני חברה לא בעבודה ולא במרצ, אני סיעה עצמאית ... יומיים אחרי הבחירות הייתה לי פגישה עם עמיר. דיברנו במשך שעתיים. ביקשתי ממנו שיפרק את החיבור עם מרצ. בסיכום איתם הובהר גם בעל פה וגם בחוזה בכתב, שמדובר בחיבור טכני רק לצורך הבחירות. הבחירות חלפו ולא ראיתי שום סיבה שמרצ וגשר, שתהום פעורה ביניהן, ימשיכו לשתף פעולה ... אינני רואה עצמי מחויבת עוד לשותפות עם מפלגת מרצ ... חופש ההצבעה בכלל, ובעניינים מדיניים ומצפוניים בעיקר, מעוגן בהסכם חתום בינינו" (אתר Ynet).

הבקשה הרשמית, הוגשה ליושב-ראש הכנסת אדלשטיין ביום ג' 17/3/20, "... בקשה לפיצול גשר מסיעת העבודה-גשר-מרצ, זאת על מנת שהדבר יהיה על סדר יומה של ועדת הכנסת בעת כינוסה" (מעריב 17/3/20).

"ממשלה ... יכולה להדפיס כסף או ללוותו מהציבור ... החוב הענק שיוטל על הדורות הבאים הוא אגדה. הגדלת גרעון הממשלה במצב של מיתון היא לצורך צמיחה שמשרתת את הדורות הבאים במקום להותיר להם משק בלתי מפותח"
ד"ר אסתר אלכסנדר

מאז 2004

מעל 22 שנה, הבמה הרעיונית היא כיכר העיר היחידה עבור חברי מפלגת העבודה.

העבודה בסקרים

נכון לתאריך 24.6.24, העבודה-מרצ עם 11 מנדטים (N12), העבודה 5 ומרצ 4 מנדטים (מעריב)
למעקב סקרים

יצחק רבין - שיר לשלום

התחברות

לפרסום מאמרים

אחד במאי