בחירות לתפקיד היושב ראש - למי להצביע?

Thank you for rating this article.

הבחירות לתפקיד יושב ראש מפלגת העבודה, יתקיימו ב-12 לספטמבר ויקבעו את עתיד המפלגה לשבת או לחסד. צודקים הקובעים - כי בחירות אלו הן אולי הגורליות בתולדות המפלגה מאז ומעולם.

ראשית, נכיר במציאות שבה מפלגת העבודה חבוטה ומוכה, במספר המנדטים הנמוך בתולדותיה, מוסדותיה רק החלו להתחדש, מרבית סניפיה סגורים ואינם פעילים, הנהגתה מפוצלת והיא סובלת מבעיות תקציב ותפעול קשות ביותר.

עבורי - הצלתה המיידית של המפלגה מקריסה מוחלטת, הוא היעד המרכזי בבחירת יושב(ת) ראש למפלגה.

כל התעסקות אחרת, מהווה לעג לרש וניצול ציני של מסרים שיווקים לא רציניים.

מזה תקופה, אני מתלבט ומתחבט, ביני ובין עצמי במי לתמוך ולמי לסייע ושלא כהרגלי לא גיבשתי החלטה - ממש עד לרגע האחרון, לא פעלתי בשם אף מועמד(ת) ולא שידלתי עבור אף אחד מהמתמודדים(ות). עם זאת, הגיע עת ההחלטה ולמרות זאת לא אנקוב בשמות. הסיבה פשוטה - כולם מועמדים ראויים. כולם מועמדים שכל מפלגה הייתה מתברכת בהם וכל אחד(ת) מביא(ה) עימו ערך מוסף שונה, מפרה ומשלים לאחרים.

אולם, מול הקלפי - נדרש לשלשל רק פתק בודד אחד.

אז איך בכל זאת נחליט? ... פשוט - נחשוב על מפלגת העבודה, ראשית כול ולא נשלה עצמנו בשאיפות גדלות, בהובלת הרכבת הקואליציה ובראשות הממשלה. המציאות היא שמפלגת העבודה חלשה, אינה מבוססת בקהלים השונים וסובלת מבעיות תדמית ומנהיגות קשות וארוכות יומין שהסיבות להן רבות.

לכן, אין להצביע למועמד(ת) - משום שהוא טוען כי יביא את מספר המנדטים הגדול ביותר (אסתפק ביותר מ-12 מנדטים).

לכן, אין להצביע למועמד(ת) - משום שהוא המתאים ביותר לכהן כראש ממשלה (אסתפק בבניית שדרת הנהגה לקראת הבחירות הבאות ולא הקרובות).

לכן, אין להצביע למועמד(ת) - מכיוון שהוא נתפס, בעיני עצמו או אחרים, כמי שמושך קהלים מחוץ למפלגה (ראשית, יש להחזיר את הגרעין הקשה הביתה).

לכן, אין להצביע למועמד(ת) - שפועל(ת) כנגד החלטת מוסדות המפלגה וגם אם מטעם "מצפונו" שהרי נבחר על ידי חברי אותם מוסדות ולא מטעם אותו מצפון.

לכן, יש להצביע למועמד(ת) - שמסוגל(ת) לאחד את השורות, שיגבש מחדש צוות נבחר והנהגה הפועלת בחזית אחת, שלא יפעל כנגד המתמודדים האחרים - אלא עמם ביחד, שיחבק וישמור על השורות, שמכיר את נבכי המפלגה פנימה, שיודע את נפש החברים והפעילים - ותיקים כחדשים, שמחזיק בתפיסת עולם סוציאל-דמוקרטית מצד אחד ומצד שני במדיניות ברורה החותרת לשלום, שאין רב הנסתר בו על הגלוי.

חובה לבחור במועמד(ת) שיציב בראש סדר העדיפות שלו את מפלגת העבודה ולא את המדינה (כי מטרתנו המרכזית - שיקום המפלגה).

חובה לבחור במועמד(ת) שודאי כי ידע ללכד את השורות ויסתכל, קודם לכן פנימה ולא החוצה(כי מטרתנו המרכזית - שיקום המפלגה).

חובה לבחור במועמד(ת) שיפעל לחיזוק מפלגת העבודה ולא לכיבוש השלטון (כי מטרתנו המרכזית - שיקום המפלגה).

חובה לבחור במועמד(ת) שלא יעשה לעצמו שבת, אלא יראה בעצמו כפוף למוסדות המפלגה ולחברים.

אסור לבחור במועמד(ת) שיש אפילו החשש הקטן ביותר שיגרום לפילוג, לשסע, לקרע ולמאבק פנימי מחודש (כי מטרתנו המרכזית - שיקום המפלגה).

מעל במה זו, אני פונה לכלל המועמדים להתאחד מאחורי המנצח, לא לפרוש ולא לאיים בפרישה אלא להתגייס לשיקומה של מפלגת העבודה: הבית שלנו.

"העזה ורומנטיקה בשאיפה ובמחשבה, וריאליזים גמור בהגשמה"
יוסף שפרינצק, ועידת היסוד של מפא"י 6-7.1.1930

הרשמה לעדכונים

מאז 2004

כבר 20 שנה, הבמה הרעיונית היא כיכר העיר היחידה עבור חברי מפלגת העבודה.

מצב מפקד

חברי.ות מפלגה פעילים: כ-48,288
לנתונים המלאים | התפקדות

העבודה בסקרים

נכון לתאריך 24.6.24, העבודה-מרצ עם 11 מנדטים (N12), העבודה 5 ומרצ 4 מנדטים (מעריב)
למעקב סקרים

יצחק רבין

התחברות

לפרסום מאמרים

אחד במאי