עתירה דחופה למניעת ביטול שריון מיקום 14 ברשימת מפלגת העבודה לכנסת ה- 24

Thank you for rating this article.

לכבוד המוסד לבירור עתירות, יו"ר המוסד, עו"ד גד כרמי (מוגש היום 02.02.2021 בשעה 21:00)

הנדון: עתירה דחופה למניעת ביטול שריון מיקום 14 ברשימת מפלגת העבודה לכנסת ה- 24

אדוני, יו"ר המוסד לבירור עתירות

הריני להגיש עתירה דחופה זו בשם ראשי המגזר הערבי במפלגת העבודה, שמותיהם ותאריהם מופיעים בהמשך (להלן: העותרים).

ביום 28.01.2021 הוחלט על תיקון חוקת המפלגה ובה נקבע בין היתר, כי מיקום 14 ברשימת נציגי מפלגת העבודה לכנסת (להלן: הרשימה) ישוריין לנציג המחוז הערבי.

נציג מגזרי גיאוגרפי נקבע על פי מקום מגוריו כפי שמופיע בתעודת הזהות בעת הגשת מועמדותו וחתימה על מסמכי המועמדות.

ביום 01.02.2021 נערכו בחירות לרשימה לכנסת. כשעה לאחר סגירת הקלפיות הוכרזה הרשימה ופורסם כי הגברת אבתיסאם מראענה (להלן: המועמדת) נבחרה במקום ה- 7 מקרב המתמודדים ושובצה בעשירייה הראשונה ברשימה.

עוד הסתבר, כי מיקום 14 אשר שוריין כאמור, לנציג או נציגת המחוז הערבי בטל בטענה כי המועמדת עומדת בקריטריון "נציגת המחוז" ועפ"י החוקה, נציג או נציגה עם שריון גיאוגרפי, אתני או מגדרי שהתברג ברשימה במיקום גבוה מהשריון, מבטל את השריון.

מבדיקת העותרים הסתבר שהמועמדת תושבת ת"א מזה שנים וכתובתה היא רח' אבולעפיה 16 תל אביב והיא אף משויכת בספר הבוחרים לסניף שפירא פלורנטין נווה שאנן.

משכך ולכאורה, הרי היא אינה עומדת בקריטריון הגיאוגרפי/אתני היכול לבטל את שריון 14 ברשימה.

על כן העותרים מבקשים להשיב את השריון ולהציב בו את נציג המחוז מר פרחאן אבו ריאש מהישוב חורה שהתמודד אף הוא בבחירות והשיג את מירב הקולות במחוז.

מין הדין ומן הצדק לקבל את העתירה

בכבוד רב, עו"ד אליס גולדמן

העותרים:מר פרחאן אבו ריאש, יו"ר מזכירי סניפים מגזר בדואי ומזכיר סניף חורה; מר איאד מנסור, מזכיר סניף טירה; הגב' נאזק מנסור, מזכירת סניף טייבה; מר רשאד שלבאיה, מזכיר סניף קלסווה; מר טאהא תאופיק זיאד, סניף כפר כנא

העתק: יו"ר מפלגת העבודה, ח"כ מרב מיכאלי; מזכ"ל מפלגת העבודה, עו"ד ערן חרמוני

הורדה כקובץ PDF pdf לחצו פה.

 

"העבודה הראשונה העומדת עתה לפני האנושות היא עבודה של חינוך עצמי חינוך מתוך עצם החיים מתוך עצם עבודת החיים חינוך בחיים של יצירה על ידי חיים של יצירה .... יסוד החינוך הזה איננו הכרת הזכות כי אם הכרת האחריות ... האחריות והיצירה הן מותר האדמה מיתר בעלי החיים. ליצור ודע רק האדם ורק האדם יודע את טעם היצירה את שמחת היצירה ואת אורה העליון. וכן רק האדם המכיר והמשיג את איחודו המוחלט עם החיים והעולם מכיר ומשיג את אחריותו לכל החיים והעולם ... עצם רגש האחריות ... מעמידה את החיים האנושיים על יסוד של יצירה ושל חירות עליונה"
א.ד. גורדון, האדם והטבע עמוד 313-314

הרשמה לעדכונים

מאז 2004

מעל 21 שנה, הבמה הרעיונית היא כיכר העיר היחידה עבור חברי מפלגת העבודה.

מצב מפקד

חברי.ות מפלגה פעילים: כ-48,288
לנתונים המלאים | התפקדות

העבודה בסקרים

נכון לתאריך 24.6.24, העבודה-מרצ עם 11 מנדטים (N12), העבודה 5 ומרצ 4 מנדטים (מעריב)
למעקב סקרים

יצחק רבין - 2013 שלום עכשיו

התחברות

לפרסום מאמרים

אחד במאי